Receptjes voor het Ontbijt:
Bosbessen met een crumble van zaden, havermout en honing afgewerkt met geraspte kokos.
Ingrediënten voor 3à4 pers.:
600 gr. diepvries bosvruchten
50 gr. gemengde zaden
50 gr. havermout
honing (vloeibaar)
geraspte kokos
Bereiding:
1. Neem de bosvruchten en laat deze ontdooien. Als deze zijn ontdooid laat je ze in een zeef uitlekken.
2. Doe de havermout en de zaden mengeling in een kommetje en doe hier wat honing over en meng dit totdat je een plakkerige massa hebt.
3. Neem een ovenschaal en doe hier het uitgelekte fruit in. Verkruimel nu het mengsel van havermout en de zaden over het fruit.
4. Bak dit nu 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°
5. Verdeel dit nu op een bord en werk af met geraspte kokos en eventueel nog met wat extra verse bosvruchten.
Havermoutpap met appel en cranberries:
Ingrediënten voor 1 pers.:
200ml amandelmelk
40 gram havermout
1 appel
40 gram cranberries
1tl kaneel
1tl kurkuma
agavesiroop
Bereiding:
1. Snij de appel in stukjes.
2. Doe de havermout, de amandelmelk, de cranberries en de appel in een pan en breng aan de kook.
3. roer regelmatig. Als de melk kookt, op een laag vuur nog 2 min. met regelmatig doorroeren laten staan tot de gewenste dikte.
4. Doe de kurkuma, kaneel en agavesiroop naar smaak erbij.
Overnight oats:
Ingrediënten voor 1 pers.:
200ml amandelmelk of havermelk
3 el havermout
1 el chiazaad
1 el lijnzaad
1 geplette banaan
snuifje kaneel
wat vers fruit
noten
Bereiding:
1. Doe de melk, havermout, chiazaad, lijnzaad en de geplette banaan in een kom en roer goed door elkaar.
2. zet deze afgesloten een hele nacht in de koelkast.
3. de volgende ochtend haal je het eruit en vul je het aan met wat vers fruit en wat noten.
4. Je eet dit gewoon koud.
Boekweitpannenkoeken met blauwe bessen en yoghurt:
Ingrediënten voor 2 pers.:
Voor het beslag:
75 gram boekweitmeel
75 gram amandelmeel
1 eidooier
215 gram plantaardige melk
1/2 tl natriumbicarbonaat
1 tl citroensap
kokosolie
Overige ingrediënten;
1 appel
1/2 el kaneel
blauwe bessen
Yoghurt naar keuze
1 el roomboter
1 el pompoen- en zonnebloem- pitten
Bereiding:
1. meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken bij elkaar tot een gladde massa en verhit een pan met wat kokosolie.
2. Maak 2 pannenkoeken in de pan. bak deze ongeveer 2à3 minuten langs elk kant.
3. leg deze op een bord en houd warm.
4. Na het bakken van de pannenkoeken doe je de roomboter in de pan en bak je de appelpartjes. Voeg als laatste de kaneel toe.
5. Serveer met de yoghurt, blauwe bessen en strooi er de pitten over.
Appel- dadel crumble:
Ingrediënten1 pers:
1 Appel
40 gram havermout
2 el kokosvet
7 ontpitte dadel
Halve citroen
1 à2 el agavesiroop
1 el kaneel
Bereiding:
1. Verwarm de oven op 175 graden. Vet een kleine ovenschaal in met kokosvet.
2. Snij de appel in stukjes en verspreid over de ovenschaal.
3. Besprenkel de stukjes met het sap van de halve citroen.
4. Verspreid de honing over de appel en meng het geheel.
5. Voeg de dadels en het kokosvet samen en prak het geheel met een vork.
6.Meng het dadelkokosmengsel met de havermout en kneed het met de handen samen tot een crumble.
7. Verspreid de crumble over de appel en maak het geheel af met kaneel.
8. Bak het in de oven voor een goede 25 minuten ( let op dat het niet verbrand).
9. Serveer het met kokosyoghurt of Griekse yoghurt.
Quinoapap met bosbessen en cacao:
Ingrediënten voor 1 pers.:
35 gram quinoa (ongekookt)
2 tl rauwe cacaopoeder
handvol bosbessen
scheutje honing
200 ml amandelmelk
Bereiding:
1. Kook de quinoa in de amandelmelk in 15 minuten gaar. Hou het deksel op de pan en roer regelmatig. Voeg extra water toe als de amandelmelk te snel werd opgenomen.
2. Haal de pan van het vuur en laat deze nog 5 min. met het deksel op de pan staan.
3. Voeg de cacao en de honing toe en roer door de quinoa.
4. Serveer in een kom en werk af met bosbessen.
Avocado met zongedroogde tomaatjes en ei:
Inggrediënten voor 2 pers.
2 Avocado's
4 eieren
ongeveer 20 zongedroogde tomaatjes
3 lente uitjes
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180°
2. Snijd de avocado's doormidden en verwijder de pit.
3. Leg de gehalveerde avocado's in een ovenschaal.
4. Breek telkens een ei in de kuil van de avocado's ( het eiwit zal er een beetje overlopen maar dat is niet erg)
5. Strooi hierop de in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes
6. Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 10 minuten
7. Als dit klaar is bestrooi je het met de fijn gesneden lente- ui en doe er nog wat peper, zout en een beetje paprika poeder over