Receptjes voor een lekkere lunch:
Verse springrolls:
Ingrediënten voor 2 pers.
12 rijstvellen
300 gram kipfilet
100 gram prinsessenboontjes
beetje sla
1 mango
50 gram geraspte wortel
3 stengels bosui
1 zoete puntpaprika
Overige Ingrediënten
Ketjab
Sojasaus
paprikapoeder
Gember
Sambal
Sweetchili saus
Bereiding:
1. Kook de kip in gezouten water voor ongeveer 15 minuten.
2. Kook je boontjes (kan eventueel in het water van je kip na deze klaar is). Als deze gaar zijn even laten afkoelen in koud water. En snij ze in kleine stukjes.
3. Als de kip gaar is laat je deze even uitlekken en trek je ze met een vork uit elkaar zodat je draadjes krijgt. Doe in een kommetje 2 el sojasaus , 2 el ketjab, beetje geraspte gember, 1/2 tl sambal en paprikapoeder en meng dit even. Doe hier de kip in en meng goed.
4. Snij de mango in blokjes. Alsook de zoete puntpaprika
5. Snij de bosui in kleine ringetjes.
5. Week een rijstvel even in lauw water tot ze zacht zijn. Leg deze op een werkblad en beleg deze in het midden met alle ingrediënten.
6. Vouw het rijstvel over de vulling, klap dan de zijkanten naar binnen over de vulling en rol verder op. Zo doe je vervolgens de rest van de springrolls .
7. Snij ze doormidden en serveer met een potje sojasaus en een potje met sweetchili saus waar je nog een beetje extra bosui en paprika in doet. Garneer met een takje munt.
Je kan met springrolls oneindige combinaties maken dus laat jullie maar eens gaan hé ; )
Boekweitwrap met kip en zalm:
Ingrediënten voor 1à2pers.
100 gram boekweitmeel
2 eieren
200 ml amandelmelk
zout
Voor het beleg:
Gemengde sla Gerookte zalm
mayo 2 tomaatjes
Gerookte kip 1/3 komkommer
1/2 avocado 1 kleine wortel
peper en zout
Bereiding:
1. meng het meel, melk, zout en de eieren in een grote beslagkom tot een goed deeg.
2. Bak de waps en leg ze op een bord .
3. Beleg de ene met zalm, sla en de avocado.
4. Beleg de andere met dun gesneden wortel en komkommer, gerookte kip, tomaatjes en mayo.
5. Rol de wraps op. Je kan deze ook gemakkelijk mee naar het werk of school nemen.
Rode bietensalade met quinoa en gerookte makreel:
Ingrediënten voor 1 pers.
50 gram quinoa
1 Gegaarde rode biet
100 gram gemengde sla
8 cherrytomaatjes
1 bosui( gesneden)
1/2 rode ui
1 tl verse tijm
1/4 komkommer( in stukjes)
Zachte geitenkaas( in stukjes)
Handje walnoten
Gerookte makreel
Bereiding:
1. Kook de quinoa. Houd ongeveer 50 gram ongekookte quinoa aan per persoon.
2. Scheur de makreel in stukjes en leg de vis apart op een bord.
3. Snij de rode biet in reepjes en de tomaatjes in twee en meng dit met de overige ingrediënten
4. Meng de quinoa met de gemengde salade en strooi hierover de vis.
5. werk af met wat olijfolie.
Linzensalade met avocado en geitenkaas:
Ingrediënten voor 1 pers.:
1 avocado
1 blikje linzen
1 kleine rode ui ( gesnipperd)
125 gram cherrytomaatjes(in 2 gesneden)
1 handje koriander
2el olijfolie
Sap van een 1/2 citroen
100 gram geitenkaas
Bereiding;
1. Spoel de linzen af, laat ze uitlekken en doe ze in een kom.
2. Snijd de avocado in blokjes en doe ze bij de linzen.
3. voeg ook de uisnippers en cherrytomaatjes toe.
4. besprenkel met olijfolie, citroensap en bestrooi met de fijn gesneden koriander.
5. Schep de salade voorzichtig door elkaar en voeg naar smaak nog peper en grof zout toe.
6. werk af met de geitenkaas.
Groene salade met spinazie, tonijn en olijven:
Ingrediënten voor 1 pers.:
100 gram tonijn
100 gram jonge spinazie
50 gram veldsla
10 olijven
2 eetlepels pijnboompitten
4 cherrytomaten
1/2 rode ui ( fijngesneden)
Beetje gegaarde boontjes
1 hardgekookt ei
Voor de vinaigrette:
olijfolie
1/2 el graanmosterd
ciderazijn
peper en zout
Bereiding:
1. Start met de gewassen spinazie en veldsla op een bord.
2. rooster de pijnboompitten even in een pannetje op een laag vuur.
3. Snijd de olijven en tomaat . En het eitje in vier. Leg dit op de salade.
4. Meng in een kommetje een beetje olijfolie met graanmosterd en een beetje ciderazijn of natuurazijn tot een vinaigrette en kruid met peper en zout. Verdeel dit over de salade en bestrooi met de pijnboompitten.
5. Leg hierop de vers gegrilde tonijn of blik tonijn.