Receptjes voor een lekkere lunch:

Springroll
Springroll
springroll
springroll

Verse springrolls:

Ingrediënten voor 2 pers.

12 rijstvellen

300 gram kipfilet

100 gram prinsessenboontjes

beetje sla

1 mango

50 gram geraspte wortel

3 stengels bosui

1 zoete puntpaprika

Overige Ingrediënten

Ketjab

Sojasaus

paprikapoeder

Gember

Sambal

Sweetchili saus

Bereiding:

1. Kook de kip in gezouten water voor ongeveer 15 minuten.

2.  Kook je boontjes (kan eventueel in het water van je kip na deze klaar is). Als deze gaar zijn even laten afkoelen in koud water. En snij ze in kleine stukjes.

3. Als de kip gaar is laat je deze even uitlekken en trek je ze met een vork uit elkaar zodat je draadjes krijgt. Doe in een kommetje 2 el sojasaus , 2 el ketjab, beetje geraspte gember, 1/2 tl sambal en paprikapoeder en meng dit even. Doe hier de kip in en meng goed.

4. Snij de mango  in blokjes. Alsook de zoete puntpaprika

5. Snij de bosui in kleine ringetjes.

5. Week een rijstvel even in lauw water tot ze zacht zijn. Leg deze op een werkblad en beleg deze in het midden met alle ingrediënten.

6. Vouw het rijstvel over de vulling, klap dan de zijkanten naar binnen over de vulling en rol verder op. Zo doe je vervolgens de rest van de springrolls .

7. Snij ze doormidden en serveer met een potje sojasaus en een potje met sweetchili saus waar je nog een beetje extra bosui en paprika in doet. Garneer met een takje munt.

Je kan met springrolls oneindige combinaties maken dus laat jullie maar eens gaan hé ; )

 

Boekweitwrap met kip en zalm:

Ingrediënten voor 1à2pers.

100 gram boekweitmeel

2 eieren

200 ml amandelmelk

zout

Voor het beleg:

Gemengde sla                 Gerookte zalm

mayo                                     2 tomaatjes

Gerookte kip                    1/3 komkommer

1/2 avocado                      1 kleine wortel

peper en zout

Bereiding:

1. meng het meel, melk, zout en de eieren in een grote beslagkom tot een goed deeg.

2. Bak de waps en leg ze op een bord .

3. Beleg de ene met zalm, sla en de avocado.

4. Beleg de andere met dun gesneden wortel en komkommer, gerookte kip, tomaatjes en mayo.

5. Rol de wraps op. Je kan deze ook gemakkelijk mee naar het werk of school nemen.

Rode bietensalade met quinoa en gerookte makreel:

Ingrediënten voor 1 pers.

50 gram quinoa

1 Gegaarde rode biet

100 gram gemengde sla

8 cherrytomaatjes

1 bosui( gesneden)

1/2 rode ui

1 tl verse tijm

1/4 komkommer( in stukjes)

Zachte geitenkaas( in stukjes)

Handje walnoten

Gerookte makreel

Bereiding:

1. Kook de quinoa. Houd ongeveer 50 gram ongekookte quinoa aan per persoon.

2. Scheur  de makreel in stukjes en leg de vis apart op een bord.

3. Snij de rode biet in reepjes en de tomaatjes in twee en meng dit met de overige ingrediënten

4.  Meng de quinoa met de gemengde salade en strooi hierover de vis.

5. werk af met wat olijfolie.

Linzensalade met avocado en geitenkaas:

Ingrediënten voor 1 pers.:

1 avocado

1 blikje linzen

1 kleine rode ui ( gesnipperd)

125 gram cherrytomaatjes(in 2 gesneden)

1 handje koriander

2el olijfolie

Sap van een 1/2 citroen

100 gram geitenkaas

Bereiding;

1. Spoel de linzen af, laat ze uitlekken en doe ze in een kom.

2. Snijd de avocado in blokjes en doe ze bij de linzen.

3. voeg ook de uisnippers en cherrytomaatjes toe.

4. besprenkel met olijfolie, citroensap en bestrooi met de fijn gesneden koriander.

5. Schep de salade voorzichtig door elkaar en voeg naar smaak nog peper en grof zout toe.

6. werk af met de geitenkaas.

Groene salade met spinazie, tonijn en olijven:

Ingrediënten voor 1 pers.:

100 gram tonijn

100 gram jonge spinazie

50 gram veldsla

10 olijven

2 eetlepels pijnboompitten

4 cherrytomaten

1/2 rode ui ( fijngesneden)

Beetje gegaarde boontjes 

1 hardgekookt ei

Voor de vinaigrette:

olijfolie

1/2 el graanmosterd

ciderazijn 

peper en zout

Bereiding:

1.  Start met de gewassen spinazie en veldsla op een bord.

2.  rooster de pijnboompitten even in een pannetje op een laag vuur.

3. Snijd de olijven en tomaat . En het eitje  in vier. Leg dit op de salade.

4.  Meng in een kommetje een beetje olijfolie met graanmosterd en een beetje ciderazijn of  natuurazijn tot een vinaigrette  en kruid met peper en zout. Verdeel dit over de salade en bestrooi met de pijnboompitten.

5. Leg hierop de vers gegrilde tonijn of blik tonijn.

 

Rating: 5 sterren
1 stem